Ikon för gåvobrev fastighet

Säkerställ din gåva med ett gåvobrev för pengar 2024

Detta gäller 2024 för upprättande av gåvobrev pengar

Att skriva ett gåvobrev för pengar är ett viktigt steg för att säkerställa att din gåva hanteras korrekt och enligt lag. Under 2024 har det skett några förändringar som kan påverka hur du upprättar ditt gåvobrev, och vi är här för att hjälpa dig genom hela processen på ett enkelt och smidigt sätt.

Vill du skriva ett gåvobrev direkt så kan du göra det i vår avtalstjänst som är online. Klicka här för att upprätta gåvobrev pengar online.

Varför behövs ett gåvobrev?

Ett gåvobrev är ett juridiskt dokument som tydligt beskriver villkoren för din gåva. Det skyddar både dig som givare och mottagaren genom att klargöra eventuella förväntningar och undvika framtida missförstånd.

Nyheter för 2024

 • Uppdaterade regler: Nya lagar och regler för gåvobrev har införts för att säkerställa större rättssäkerhet och tydlighet.
 • Digital signering: Med vår e-tjänst kan du nu enkelt signera ditt gåvobrev digitalt, vilket sparar tid och minskar pappersarbetet.
 • Rådgivning online: Vi erbjuder nu utökad rådgivning online för att hjälpa dig med specifika frågor och se till att ditt gåvobrev uppfyller alla krav.

Du kan också besöka artikelarkivet där vi kontinuerligt publicerar relevant och intressant information som har med avtalsrätt och gåvobrev att göra.

Vad ett gåvobrev pengar ska innehålla?

För att ett gåvobrev pengar ska vara giltigt och uppfylla alla juridiska krav, är det viktigt att inkludera följande punkter:

 1. Gåvogivare och gåvomottagare: Fullständiga namn, personnummer och adresser för både givare och mottagare.
 2. Gåvans belopp: Det exakta beloppet som skänks ska anges tydligt.
 3. Gåvans syfte: Specificera om gåvan har något särskilt syfte eller om den är fri att använda efter mottagarens eget gottfinnande.
 4. Villkor för gåvan: Eventuella specifika villkor som gäller för gåvan, t.ex. att pengarna ska användas för utbildning, bostadsköp etc.
 5. Datum och plats: När och var gåvobrevet upprättas och signeras.
 6. Signaturer: Både givaren och mottagaren ska underteckna gåvobrevet. Om det behövs, kan även vittnenas signaturer krävas för att stärka dokumentets giltighet.
 7. Övriga klausuler: Eventuella ytterligare klausuler som kan vara relevanta, såsom vad som händer om mottagaren avlider innan gåvan mottas, eller om det finns skattefrågor att beakta.

Så här gör du:

 1. Gå till e-tjänsten: Gå bara in på avtalshantering.nu för att få tillgång till vår e-tjänst. Du behöver inte registera dig eller logga in - enkelt och smidigt utan onödigt krångel!
 2. Fyll i mallar: Använd våra lättförståeliga mallar för att skapa ditt gåvobrev. Vi guidar dig genom varje steg.
 3. Granska och signera: Granska ditt dokument och signera det digitalt. Enkelt och säkert!

Kom igång nu

Besök vår e-tjänst och upprätta ditt gåvobrev idag. Klicka på knappen nedan för att börja skapa ditt gåvobrev direkt.

Har du frågor eller behöver hjälp? På vår kontaktsida får du hjälp av vårt supportteam som alltid är redo att assistera dig.

Ta det första steget mot att säkra din gåva med avtalshantering.nu – din partner för trygg och enkel avtalshantering.

Välkommen

Välkommen till avtalshantering.nu och denna webbplats som handlar om hur man gör för att ge bort en fastighet, bostadsrätt eller pengar i gåva. Här finns all information om vad som gäller när fastigheter ska ges bort i form av gåva och hur du på egen hand kan skapa jurdiskt korrekta handlingar utan juridiska förkunskaper. Dessutom uppdaterat till 2024 års krav och standarder. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151, 125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-27 52 76

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar

Fråga oss

Vi finns här för dig och kan hjälpa dig med ditt gåvobrevsskrivande. Vi har juridiska kunskaper och erfarenheter av att formulera alla möjliga typer av gåvohandlingar. Ring eller maila oss så får du den hjälp du behöver.

Gör det själv i vår e-tjänst för avtalsupprättande

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)