Ikon för gåvobrev fastighet

Formkrav gåvobrev fastighet

Formkrav för gåvobrev fastighet

Att upprätta ett gåvobrev fastighet är inte så enkelt som man ibland kan tro. Många tror att det bara är att skriva något på ett papper där huvudsaken är att alla skriver under det man kommit överens om. Men det finns formkrav!

Detta gäller - läs noggrant

För det första så måste det vara skriftligt och alla måste underteckna i egen person. Detta gäller alltså vid gåva av bostadrätt, tomträtt och fastighet. Skrivelsen måste också bevittnas av minst två personer. Det måste också i så detaljerad utsträckning som möjligt definera vilken fastighet som avses. Till exempel genom att ange fastighetsen adress och fastighetsbeteckning. När det handlar om större fastigheter där det finns en uppdelad ägarbild måste de andra ägarna i fastigheten godkänna villkoren i gåvobrevet. Därtill kan flera olika villkor biläggas som om gåvan ska vara förskott på arv, om eventuella lån ska tas över av gåvotagare eller om gåvogivaren ska få nyttja gåvan eller ej.

Exempel på en fastighet som kan ges bort som gåva

Kontakta oss för mer vägledning

Som du ser så är det en hel del att hålla reda på vid upprättande av gåvohandling för fastigheter. Behöver du hjälp så är du välkommen att kontakta oss. Vi rekommenderar att du fyller i kontaktformuläret så återkommer vi så fort vi kan till dig.

8 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till avtalshantering.nu och denna webbplats som handlar om hur man gör för att ge bort en fastighet, bostadsrätt eller pengar i gåva. Här finns all information om vad som gäller när fastigheter ska ges bort i form av gåva och hur du på egen hand kan skapa jurdiskt korrekta handlingar utan juridiska förkunskaper. Dessutom uppdaterat till 2024 års krav och standarder. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151, 125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-27 52 76

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar

Fråga oss

Vi finns här för dig och kan hjälpa dig med ditt gåvobrevsskrivande. Vi har juridiska kunskaper och erfarenheter av att formulera alla möjliga typer av gåvohandlingar. Ring eller maila oss så får du den hjälp du behöver.

Gör det själv i vår e-tjänst för avtalsupprättande

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)